IMG_9937

KEMPISCHE TUINSTIJL IN HUISSELING

Een opvallende bouwstijl die de laatste jaren steeds populairder wordt in ons land, is de Kempische stijl. In de landelijke omgeving van Ravenstein heeft het gezin met opgroeiende kinderen een prachtig voorbeeld in deze kenmerkende stijl opgetrokken.

WENSEN
Om de woning in de Kempische stijl helemaal af te maken hebben de eigenaren gekozen om de tuin in dezelfde stijl te laten ontwerpen en in te richten, door de lijnen van het huis door te trekken naar de tuin, maar ook bepaalde materialen die in het huis zijn gebruikt door te zetten in de tuin. Daardoor oogt de tuin als een natuurlijk en stijlvol verlengstuk van uw woning.

Strak aangelegd en met een duidelijke indeling maar ook met een zekere warmte die het strakke van de tuinen compenseert.

RESULTAAT
Door gebruik te maken van diverse planten, groen en stenen die een soortgelijke uitstraling hebben, is deze tuin doordacht, beheerst en stijlvol aangelegd. Groentinten domineren, hier en daar afgewisseld met een fris kleuraccent zoals lavendel, blauwe regen of hortensia. Planten die nauwelijks werk vragen, zodat de bewoners er enkel van hoeven te genieten. Groene gazons en hagen, afgewisseld met prachtige vormstruiken en -bomen. Hierdoor oogt de tuin als een natuurlijk en stijlvol verlengstuk van de woning.