Schadewijk Hoveniers - Moderne bostuin met natuurlijk hoogteverschil 8

MODERNE BOSTUIN MET NATUURLIJK HOOGTEVERSCHIL

Met natuurlijke weelderige beplanting die met de jaren alleen maar mooier wordt. Huis en tuin zijn prachtig gesitueerd tegen een uitloper van een stuwwal ontstaan in de laatste ijstijd. Al langere tijd was de wens om het bosperceel achter de woning om te vormen tot tuin. Aan ons de uitdaging om de mogelijkheden en potentie van de plek volledig tot zijn recht te laten komen.

WENSEN
Een onderhoudsvriendelijke en natuurlijke bostuin waarbij de aanwezige bomen moeten blijven. De rest mag grondig op de schop. Een landelijke bostuin met veel groen en paden, zodat er een rustige sfeer ontstaat, geïnspireerd op haar natuurlijke omgeving.

RESULTAAT
De planten in de tuin hebben een krachtige uitstraling en passen daarom goed bij de sfeer van een bostuin. De bodem van de tuin is overal bedekt om de weelderige uitstraling te benadrukken en om onderhoud te vergemakkelijken. Ook zijn er kronkelige paden aangelegd om een bos gevoel te creëren. Door de vloeiende vormen zijn de lijnen in de tuin verrassend en speels.

De betonnen traptreden leiden naar het idyllisch boshuisje met aan de voorzijde een ruime veranda. Een groot terras met eettafel biedt een weids uitzicht op de tuin en omgeving. Van oorsprong was dit een vervallen kippenhok en heeft een volledige nieuwe gedaante gekregen.

Tenslotte zorgt een natuurlijke waterloop met waterschaal voor een levendige tuin met veel vogels die er komen badderen.