IMG_8815

NATUURLIJKE TUIN MET ZWEMVIJVER

Nabij de Mookerhei staat deze woning in een bosrijke omgeving. Allebei de eigenaren zijn bioloog met veel oog voor de natuurlijke omgeving. Daardoor was er aanvankelijke enige schroom voor het veranderen van de tuin. Maar door de juiste keuzes is er een nieuwe indeling gemaakt waar zij meer dan tevreden mee zijn. Bovendien is de biodiversiteit, met name door de zwemvijver, alleen maar toegenomen.

WENSEN
Bovenaan het wensenlijstje stond een zwemvijver met aansluitend een terrasoverkapping zodat het waterleven van dichtbij beleefd kan worden. Het overige deel van de tuin mag veel gazon zijn met bloeiende borders in pasteltinten en uiteraard op een spontane wijze aangeplant. Het uitzicht op het landschap zal worden vrijgehouden.

RESULTAAT
Juist een omgeving met veel natuur leent zich uitstekend voor de landelijke tuinstijl. Bij Van Schadewijk Hoveniers geven we in zo’n geval veel aandacht aan een natuurlijke overgang van de tuin naar het landschap. Hierdoor vullen de tuin en het landschap elkaar aan en kunt u op een slimme manier gebruik maken van de elementen die van nature aanwezig zijn.
Door het natuurlijk hoogteverschil te benadrukken in de vorm van keermuurtje en trappen is een besloten en intieme ruimte gecreëerd.